O nama – prva postavka online tima Cake dobrog kuvanja

Ovo je mesto za sve one koje zanimaju jelo i piće, kuhinja, kuvanje, recepti, namirnice, zanimljivosti vezane za gastronomiju. Za one koji savršeno ili malo manje savršeno kuvaju, koji znaju samo da isprže dva jaja, koji žele da nauče da kuvaju ili da sa nama podele svoje kulinarsko umeće.

Prva postavka online tima Cake dobrog kuvanja, dakle na samom startu, izgleda ovako, uz napomenu da smo otvoreni za saradnju sa svima koji bi svoje kulinarsko umeće podelili sa nama i našim čitaocima: 

 Negoslava Stanojević: Zalutala sam u ekonomske nauke,  a zapravo pisanje mi je fah. Sve sam manje novinar, a sve više kopirajter i bloger i pomalo pisac. Ako me zavidan broj ljudi zna kao autora priča na zaplanjskom dijalektu, bar 75 puta više  njih zna me kao autora nekoliko zanimljivih recepata objavljenih na blogu Negoslava’s, po čemu me već prepoznaju i lokalni prodavci. Jedne godine pola Fejsbuka je pravilo ajvar po mom receptu, a mnogima je to postao, kao i meni, naomiljeniji recept za srpski kavijar. Što mi je „opravdanje“ i za učešće u ovom projektu.

Jelena Diber: Svoj blog „Tragač za zrnom dobra“  napravila sam pre godinu i po dana. Na njemu ima svega: i humora i poetskih momenata i priča o putovanjima i želje da se promeni svet u kome živimo. Ali zajednička im je nada da se dobro može pronaći u svemu i svakome.

 

Nataša Vitezović: Zaljubljenik sam u kulinarstvo i autor food-bloga „Coolinarija“; poštovalac ukusne i zdrave hrane, ljubitelj starih, porodičnih recepata, ali i kulinarskih novotarija. Uživam u dobrom zalogaju, vinu, pejzažima i lepoj reči. Radoznala sam i spremna da eksperimentišem pa tako često pripremam jela čiji ishod ni sama ne znam. Spontana sam i samostalna u kulinarskom izražavanju.

Mirna Bašić: Rođena sam prije 37 godina u Sloveniji, živjela u Hrvatskoj i 2004. se skrasila u Njemačkoj, u gradu Frankfurtu na Majni. Na internetu me možete sresti i bolje upoznati na stranici O nama | Lova Do Krova. Naziv je to bloga koji sam pokrenula prije nešto manje od dvije godine, a u kojem možete pročitati i naučiti što je financijska neovisnost, kako uštedjeti i kad mislite da nemate odakle, gdje ulagati novac i kako postati neovisan što prije.

Milica Đokić: Živim u kući sa dvorištem na periferiji Beograda sa mužem koji me podržava sa beskrajnim strpljenjem u mojoj ljubavi prema tkanju i starim zanatima. Sa nama živi i jedan razmažen i posesivan pas (ženka Džek Rasel terijera).  Imam razuman broj rođaka, komšija i prijatelja sa kojima se družim i kada za viđanje nema neposrednog razloga, nego onako iz zadovoljstva. Volim svoje dvorište, cveće, vrapce, miris lipe, jasmina, pokošene trave. Volim da kuvam i mesim (ali ne baš svaki dan). Volim slatkiše , naročito čokoladne.

Merima Aranitović : Živim u Novom Sadu. Profesor sam srpskog jezika. Dve decenije rada sa decom, kao predavač i starešina, donele su mi bogato iskustvo koje mi pomaže u praktikovanju floriterapije. Verujem u moć biljaka i reči. Verujem u moć podsvesti i u poruke koje dobijamo kroz san. Verujem u učenje Lujze Hej koje takođe koristim kao podršku u radu sa cvetnim esencijama. Volim da pišem, čitam, gajim cveće, kuvam… Moji blogovi:www.ritamdana.com
www.cvetnaterapija.ridamdana.com

Keva iPo: sredovečna polu-domaćica koja mnogo voli da sprema klopu, ali nikako da nađe dovoljno vremena pa se trudi da pravi nešto što može brzo. Naučila sam i ostale članove porodice da spremaju klopu, pa je moj muž majstor za meso, ribu i picu, sin je majstor za punjenu papriku, musaku, baklave, a ćerka najbolje kuva jaja. U kasnim noćnim satima (dok se krčka sarma ili podvarak), pišem kratke priče da zabavim drugarice.

Biljana Mijalković je diplomirani pravnik. Novinar. Šef dopisništva Radio Beograda u Nišu.
Supruga sam i mama divne ćerke. Strastveni putnik i još strastvenija kuvarica.

 

Marija Bogičević: vodim blog „Zrno pozitive“ na kome možete čitati tekstove o poeziji, o knjigama koje čitam, o svemu što me inspiriše – ljudima, prirodi, ličnim događajima ili onim iz mog okruženja…

 

Maja Wu: Vojvođanka u svojstvu templara reči, pišem o životu, ali u njemu i uživam. Volim da kuvam i nikad se ne držim recepta, kako u životu, tako i u kuhinji. Kreacija i mogućnost stvaranja su izazovi i nisu za one koji ne umeju da se uprljaju strašću života. U životu, seksu i hrani se uživa svim čulima.

Lena Krstić: Rođena sam u Dubrovniku, poreklom sam  iz Trebinja, živim u Beču i zaplanjska sam snajka. Radim u jednom divnom muzeju, obožavam da čita, povremeno pišem i uživam da kuvam za svoja tri sina i supruga. I za drage prijatelje koje često okupljam u svojoj seoskoj kući sa velikom baštom, u okolini Beča.

Javorka Filipović: Rođena  sam i odrasla u Banatu, a prva kuhinja s kojom sam se srela bila je vojvodjanska. Uživala sam da gledam baku i mamu dok kuvaju, mese, pripremaju slavu, Uskrs ili Božič i nisam se puno mešala u njihov rad. A onda sam otkrila zanimljiv časopis Bazar, prvo zbog šivenja kojim sam uz baku počela da se bavim tokom studiranja, a onda su me privukli i recepti. Prvo sam krenula da spremam ručkove, baka je posebno volela kad ja uđem u kuhinju jer je znala da sledi nešto novo i drugačije. Ona bi mi pomagala savetima, a glavni kuvar sam bila ja.

Fatima Čaušević: Radila sam mnoge poslove, a uvijek najviše voljela kuhinju i istoriju kuhanja. Znam kako se spremalo i prije 50 godina kad se malo imalo i sad kad se mnogo ima ali je često bez ukusa.  Radila sam kao knjigovođa, a pred penziju, sticajem okolnosti, kao trgovac i knjigovođa u vlastitoj trgovini. Sada sam u penziji i imam više vremena za kuhinju. Kuvam za sebe i svoga muža, za decu i unučiće kada nam dođu, za goste, rodbinu, komšije i ostale prijatelje.

 

Aleksandra Nikolić – Matić:  Majka sam, blogerka, biciklistička aktivistkinja, profesorka srpskog jezika i književnosti, Sremica iz Zemuna, ljubiteljka dobre hrane i avanture nepca.

 

Dragana Petrović: Živim sa mužem u prirodi (sa predivnim pogledom na Dunav), imam velikog psa. Po zanimanju sam diplomirani muzičar – dirigent. Dvadeset pet godina radila sam sa gudačkim orkestrom i horom u muzičkoj školi, a dvanaest godina sam bila direktor. Sad uživam u penziji.

 

Danijela Malešev: Živim u Novom Sadu. Imam 50 godina, bavim se odnosima s javnošću i marketingom. Srećno sam udata, imam ćerku, sada će da napuni 21. godinu. Ostrašćeni sam hedonista i beznadežno zaljubljena u prirodu, hranu, more, sunce, još i u ljude. Volim muziku i tišinu.

 

Sunčica Stanković: Srećno sam udata žena i ponosna majka dve kćeri: Jelene, koja je magistrirala filozofiju na Sorboni i Milene, studenta treće godine sociologije na Univerzitetu Dekart. Inače sam amater koji za sebe, posle šesnaestogodišnjeg iskustva u restoranima može slobodno da kaže da je profesionalac i bez diplome kuvara.

Sandra Zuber – Ranković: Vojvođanka sam, malo više od pola veka stara. Od toga dvadeset i neku poslastičarka sa nasleđenim talentom i „umetničkim genom“. Podrazumeva se, i odlična kuvarica spremna da sa svima koji to žele podeli recepte i „male tajne“. I kao i svaka Sremica  -debela pa mala.

 

Vasilisa Nikolajevna najviše voli da od nekoliko sličnih ili čak potpuno različitih recepata napravim jedan baš po mojoj meri. Volim da probam da napravim nešto za šta, sigurna sam, nisam rođena i tako vidim gde su mi granice. Ne volim papiriće, pa sva svoja kulinarska iskustva uz poneku priču o bontonu zabeležim na svom blogu Probaj.rs. I razne mi se misli motaju po glavi. Tako da i njih, s vremena na vreme negde pribeležim. Možda će jednog dana nekome nešto značiti.

Ana-Marija Barić: Živim u Pirovcu, slikovitom mjestu na obali Jadranskog mora, sa suprugom, strastvenim ribolovcem, troje djece u rasponu od studija do osnovne škole, i crnim mačkom.
Sa obitelji vodim pansion u domaćinstvu u kojem spremamo lokalna, autohtona jela. Moja obitelj najviše voli kad kuham tradicionalne dalmatinske specijalitete, pogotovo od ribe i glavonožaca koje ulovi moj suprug. Sve svoje kreativne avanture pretačem u tutorijale koje objavljujem na svom blogu carpe_diem.

Olivera Karan: Ja sam viša medicinska sestra u penziji, bloger, baka dve Vasilise i jednog junaka, radoznali zaljubljenik u prirodu i  lepu pisanu reč i još puno toga.

 

Danijela Gikić: Autor sam bloga „ŠtaSeKuva?“, ali sam pre svega majka dva divna dečaka. Ja sam jedna obična žena koja voli da kuva i ugađa svojim najmilijima. Često eksperimentišem u kuhinji i uživam u svakom zalogaju. Volim sve vrste salata i povrća, ribu i lagana mesa. Volim testo i testenine, a kolače obožavam. Uglavnom pripremam jednostavna jela od lako dostupnih namirnica.

Olja Ristić: Odmah da vam priznam ljudi, imam jedva 50 kg, neprestano me muče pitanjima „kad češ da se ugojiš“ , „što ne jedeš, čoveče“! Iskreno vreme je da priznam da ja jedem, ma ne, ja uživam u hrani! Pa i u piću, u crnom i belom vinu s vremena na vreme, tako i treba, to me je učio moj dugovečni deda.

Milan Todorović: Tehničko lice, zadužen sam za to  da se Cake dobrog kuvanja stabilno vrte na serveru 24h dnevno, 7 dana u nedelji 366 dana u prestupnoj godini. Sajt se nalazi na Ninet hostingu, a logo je kreirao Slavoljub Ćirković.

 

Tekstovi s ovog sajta se mogu koristiti, naravno uz linkovanje izvora. Hvala unapred za poštovanje osnovnog pravila internet pristojnosti. Više detalja na uslovima korišćenja.

Dobro su došli svi – i kao čitaoci i kao autori tekstova i kao oni koji žele da podele svoje znanje i kao oni koji žele da saznaju, da pitaju, da samo kažu svoj stav. Svi zajedno možemo stvoriti jedno lepo mesto na internetu na koje ćemo rado svraćati i uvek nešto korisno saznati.